Jeugd van start in Pannenschuur Oisterwijk

Dit schooljaar is Wijkcentrum Pannenschuur gestart met een geweldig initiatief voor de jeugd van 8 jaar oud, tot en met die van groep 8; de jeugd uit de wijk en die in de wijk op school zitten.

Speciaal voor deze jeugd starten de vrijwilligers van deze nieuwe jeugdclub  dit schooljaar met een spetterend Mini – Intents – Festival! Maar niet nadat er door het bestuur, jeugd- en jongerenwerk en enkele wijkbewoners goed is nagedacht waar zij de jeugd echt een plezier mee doen, inclusief een breed aanbod aan spel en activiteiten, juist vanwege de ontwikkeling van het jonge kind, in deze voor hen snel groeiende ontwikkelingsjaren en duidelijk veranderende interesse.

Succes delen

Naar het voorbeeld van de al jarenlange successen in het wijkcentrum van De Coppele, een welkome kijk in hun keuken en het uitwisselen van hun informatie, werd door een nieuwe enthousiaste groep vrijwilligers in de Pannenschuur hard gewerkt aan het programma voor de Pannenschuur jeugd.

Aanbod

De Jeugdclub avonden worden georganiseerd op tien vrijdagavonden. Tijdens de Jeugdclub  avonden zijn er diverse leuke activiteiten te beleven: een gezellige zaal met voetbaltafel, computerspelletjes, bordspellen, kleurplaten, chillen op een zitzak en een DJ met muziek om te dansen en te springen. Er is een snoepkraam en iets te drinken en iedere avond een ander thema met speciale extra’s!

Aanmelden

Wie mee wil doen, 8 jaar of ouder is en nog niet naar het voortgezet onderwijs gaat, in de Pannenschuur woont of daar op school zit, die mag zich melden op de inschrijfavond, of als je nog 8 moet worden, meld je dan de maand voor je verjaardag.

Start

Na de aanmelding op 18 september start de jeugdclub op vrijdag 2 oktober om 19.00 uur met de openingsavond, met als thema: Mini Intents Festival. De club krijgt daarbij hulp van de echte Intenst festival organisatie!

Thema’s

Daarna volgen 6 november Halloween;  11 december Karaoke en Just Dance; 8 januari Glitter & glamour; 5 februari Carnaval; 4 maart LEGO-avond; 1 april Pyamaparty; 6 mei Disco; 17 juni Hawaii en 1 juli het eindfeest met Neon Party.

Dit alles in Wijkcentrum Pannenschuur, voor deze avonden omgebouwd tot clubhuis voor de jeugd!