Geslaagde ontmoetingsdag Pannenschuur

Afgelopen zondag stonden de deuren van het wijkcentrum in de Pannenschuur letterlijk wagenwijd open; niet alleen voor de vrijwilligers, maar ook voor geïnteresseerde wijkbewoners. Wijkwethouder Wim Lemmens werd door de bezoekers in gesprek gehouden, of andersom, en een groot aantal van de vrijwilligers van het wijkcentrum informeerde de bezoekers over hun activiteiten.

De dag begon met het ophangen van de vlaggen; het gaf een feestelijk tintje en een gebaar van welkom aan de bezoekers.

De dag begon met het ophangen van de vlaggen; het gaf een feestelijk tintje en een gebaar van welkom aan de bezoekers.

‘Er kwamen zelfs spontaan nieuwe vrijwilligers op de open dag af, om te vragen of ze ook welkom zijn, en dat zijn ze,’ aldus voorzitter Joris van der Pijll na afloop. ‘Heel voorzichtig beginnen we de vruchten te plukken van de aandacht die we met elkaar de laatste tijd naar buiten, naar de wijkbewoners en organisaties, uitstralen. Het is een proces waarbij we vooral willen laten zien dat we er voor de wijkbewoners zijn. En het opknappen van de voorgevel behoort daar ook bij, daar gaan we komende maanden aan werken.’

De maand april was voor dit doel extra gevuld met nieuwe activiteiten. Op 24 april volgt er nog een filmavond voor de jeugd, 26 april organiseert de computerclub een op hun specialisme georiënteerde informatiedag  en op 2 mei is er een presentatie van weer een serie nieuwe films van de verzetsstrijders. ‘Het is niet zo dat al die activiteiten ook door moeten blijven gaan, maar we willen daarmee wel laten zien wat er zoal kan en wat wij als wijkcentrum daar voor rol in kunnen vervullen.’ Het zijn allen extra activiteiten, als aanvulling op het reguliere programma.

Dat het wijkcentrum hierbij de samenwerking zoekt met andere organisaties, bleek deze dag onder andere uit de aanwezigheid van wijkwethouder Wim Lemmens, die namens de gemeente met vele wijkbewoners gesprekken heeft gevoerd over wijkse en gemeentelijke zaken; niet voor een spreek-‘uurtje’, maar de gehele zondag bracht hij in het wijkgebouw door, een volwaardige kennismakingsdag. Zo’n samenwerking kan tot stand komen na een uitnodiging, maar komen ook spontaan tot stand. Zo was er naast het brede aanbod aan activiteiten ook spontaan live muziek. Ingrid de Witte, wijkbewoonster en zangeres, kwam in de middag de aanwezigen plezieren met haar muziek en zang.

[box style=”info”]Meer foto’s van deze dag[/box]